LaVineria

Kucharz ...

Edoardo Mallozzii pochodzi z regionu Molise w centralnej części Półwyspu Apenińskiego.
Jest zawodowym kucharzem z ponad 25-letnim doświadczeniem. Po skończeniu szkoły gastronomicznej zaczynał pracę jako stażysta w małych włoskich rodzinnych lokalach typu Trattoria. Później pracował w różnych restauracjach we Włoszech. Rozwijał się pod okiem doświadczonych i najbardziej cenionych włoskich szefów kuchni w dużych restauracjach, wyróżnianych i nagradzanych przez przewodnik Michelin oraz Gault & Millau. Zdobywał nagrody jako złoty i srebrny medalista dwóch edycji konkursu kulinarnego Cucina Calda i byłem kilkukrotnym Chef Team Regionu Molise i Regionu Isernia. W roku 2016 jako Chef Kuchni został wyróżniony przez Przewodnik Kulinarny Gault & Millau Polska, a o jego deserze Tiramisu napisano, że lepszego próżno szukać nawet we Włoszech.

Stawia na tradycyjne i naturalne produkty śródziemnomorskie najwyższej jakości.  Jego misja to niesienie wiedzy o różnorodności kuchni włoskiej oraz szkolenie młodzieży na zdolnych adeptów sztuki kulinarnej. Dzięki jego wiedzy i doświadczeniu pomag restauracjom osiągać najwyższą jakość włoskiej kuchni.